
Brioșe cu cremă de dovleac copt și blat raw vegan este delicioasă și ușor de pregătit.
Din câteva feliuțe de dovleac copt putem să facem un mic dejun sănătos, gustos și „elegant” .
Ingrediente
Blat:
- 300g făină de ovăz (fulgi de ovăz măcinați)
- 100g curmale hidratate 8h
- 1 linguriță de scorțișoară
- 40g unt de cocos
- fulgi de cocos
Mod de preparare
Pentru început punem curmalele hidratate cu tot cu apă (când punem curmalele la hidratat , punem apă cât să le acopere) în blender și obținem gemul de curmale.
Măcinăm fulgii de ovăz și cântărim untul de cocos apoi le punem în robot. Adăugăm și scorțișoara după care le amestecăm bine (putem face aceasta „operație „și cu mâna, este puțin mai greu, dar se poate). Pe deasupra, fără să oprim robotul, adăugăm gemul de curmale. Obținem o compoziție nici prea moale , nici prea tare. Dacă este tare mai punem puțină apă. Aluatul trebuie să fie bine legat.

Cremă de dovleac
Ingrediente
- 470g dovleac copt
- 70g nucă hidratată 8h
- 30g tărâțe de psyllium
- 3 lingurițe miere poliflora
- 30g stafide hidratate în esență de rom (8h)
Vă recomand să faceți această prăjitură cu o zi înainte, eu așa am procedat. Am pus, de dimineață nucile, stafidele și curmalele la hidratat și seara am preparat această prăjitură pe care eu am ales să o servesc la micul dejun.
Crema este foarte simplu de făcut, așa că am să vă spun modul de preparare.
Mod de preparare
Curățăm dovleacul copt de coajă, îl punem într-o farfurie adâncă și cu ajutorul unei furculițe pasăm dovleacul și obținem o pastă de dovleac. Mărunțim nuca la robot (o puteam mărunți și cu ajutorul unui cuțit), o adăugăm în farfurie peste dovleac, apoi punem mierea, stafidele, tărâțele de psyllium și cu ajutorul unei linguri le amestecam. O punem la frigider pentru cel mult o oră, pentru a se întări puțin (tărâțele de psyllium având rolul de a absorbi lichidul). Blatul se face în momentul când crema este gata.
După ce avem făcut și blatul și crema, luăm un bol, punem în el puțină apă, înmuiem palma în apă și formăm din aluatul de blat un fel de chifteluțe pe rotund (trebuie să obținem în jur de 12 bucăți) pe care le tăvălim prin fulgi de cocos. La fel procedăm și cu crema de dovleac. Cu ajutorul unei linguri împărțim crema în 12 părți egale și cu ajutorul mâinilor (după ce am înmuiat palma puțin în apă) le dăm o formă rotundă.
Așezăm o bucată de blat pe o farfurie , peste ea punem una de dovleac , iar deasupra punem fulgi de cocos și merișoare. Așezăm brioșele în hârtiuțele speciale pentru ele și le introducem la frigider. Se pot servi imediat sau a doua zi.
Eu am mâncat astăzi la micul dejun 2 brioșe și o cană cu ceai de mușețel.
Este un mic dejun gustos, sănătos și ușor de preparat.
Cu drag,
Mariana

Yammy!! Ce bine arata. Sa ne faci si noua cand venim acasa. :*
Cu mare drag!